Laden Evenementen

Projectbezoek Tripolis Amsterdam

Flow Development nodigt u graag uit voor een presentatie, rondleiding en borrel bij haar project Tripolis-Park op 14 oktober as.

Een nieuw leven was bittere noodzaak voor het Tripolis-complex. De gebouwen hebben lange tijd gekampt met leegstand en de daarmee gepaard gaande achteruitgang. Zelfs toen de kantorenleegstand in Amsterdam tot een absoluut minimum was gedaald, bleek Tripolis een gedateerd en lastig verhuurbaar complex.

Daarom heeft Flow Development in 2017 het initiatief genomen om Tripolis nieuw leven in te blazen en te herontwikkelen tot een bruisende stadscampus, met veel groene buitenruimte, horeca en sportvoorzieningen. Naast kantoren en voorzieningen komen er tevens huurappartementen op de campus. Flow is begin 2020 gestart met de bouw en het project wordt medio 2022 opgeleverd. Tripolis-Park is onderdeel van plangebied Verdi Zuidas, gelegen tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en de Nieuwe Meer waar de gemeente een nieuw woongebied met circa vijftienhonderd nieuwe woningen beoogd te realiseren.

Tripolis is in de jaren negentig ontworpen door Aldo van Eyck en werd gedurende de planvorming nog tot gemeentelijk monument aangewezen. In opdracht van Flow heeft architect Winy Maas, mede-oprichter van MVRDV, Tripolis-Park ontworpen met als leidraad het beschermen en omarmen van de iconische bestaande torens waar een spectaculaire nieuwe ‘landscraper’ langs de A10 aan wordt toegevoegd. Tripolis-Park biedt straks een groene en gezonde werkomgeving die mensen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Tripolis-Park ontvangt daarom het hoogste duurzaamheidslabel BREEAM-NL Outstanding en de WELL Platinum certificering, het hoogste gezondheidslabel. 

Tripolis-Park aan de Amsterdamse Zuidas is inmiddels volledig verhuurd, ruim voor de geplande oplevering medio 2022. De Brauw Blackstone Westbroek en Uber zullen alle beschikbare kantoormeters in gebruik nemen.

Graag vertellen we u graag meer over de achtergrond, complexiteit en de juicy details van dit project tijdens. Hier alvast een sneak preview van het project.

Details

  • 14 oktober 2021
  • 16:00 - 19:30
  • Amsterdam
  • Gratis