Laden Evenementen

Projectbezoek The Pulse of Amsterdam

VORM, EDGE en BOSS Alumni nodigen je uit voor een bezoek aan The Pulse of Amsterdam. Kom op woensdag 28 juni langs en ervaar met eigen ogen hoe The Pulse of Amsterdam verreist aan de Zuidas.

In oktober 2019 won VORM de tender voor The Pulse of Amsterdam, samen met de ontwerpers van VMX, MVSA en DELVA. Sinds 2020 werken ze samen met EDGE aan de verdere ontwikkeling en realisatie van dit mixed use project. Met 151 middenhuur woningen levert The Pulse een bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om jaarlijks 1.670 middenhuur woningen te realiseren. Naast woningen biedt The Pulse 3.000 vierkante meter bioscoopruimte, 1.600 vierkante meter horeca, 350 vierkante meter winkelruimte en 36.000 vierkante meter kantoorruimte. Met dit programma is The Pulse een aanwinst voor de Zuidas, die ervoor zorgt dat de wijk verder tot leven komt en je er ook ‘s avonds en het weekend graag wil verblijven.

Tussen de torens nestelt zich op 35 meter hoogte, op de negende verdieping, een stadsbos van circa 600 vierkante meter. Daar vind je bomen van 7-8 meter gecombineerd met kleinere exemplaren, struiken en planten. Het bos zorgt voor het reduceren van hitte, is wateradaptief en creëert qua schaal een bijdrage aan de biodiversiteit binnen dit hoog stedelijk gebied. Het unieke ecosysteem draagt bij aan de vergroening van Amsterdam-Zuid.

Met een thermische opslag en 7.000 vierkante meter zonnepanelen aan de gevel en op het dak, zijn de woningen en het kantoor in De Puls energieneutraal. De Puls behaalt met alle duurzaamheidsvoorzieningen het BREEAM Outstanding-certificaat en streeft ook naar de WELL Platinum-certificering. Dit betekent dat de verscheidenheid aan gebouwkenmerken die van invloed zijn op de gezondheid en welzijn van gebruikers de hoogste score behalen. Het mobiliteitsplan zet in op maximaal gebruik van openbaar vervoer, elektrische deelauto’s, (elektrisch) fiets- en voet-verkeer en een parkeergarage die op termijn alleen toegankelijk is voor elektrische deelauto’s.

De bouw is gestart in oktober 2021 en de oplevering is verwacht in 2024.

Programma woensdag 28 juni 2023:
16.30 uur Inloop en ontvangst
17.00 uur Rondleiding
18.30 uur Borrel bij Mahler (?)

Schrijf je in via de knop rechts in beeld

Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan (en alleen als je ook echt komt)!

Bij deelname aan dit event ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid en algemene voorwaarden. 

Details

  • 28 juni 2023
  • 16:30 - 19:00
  • The Pulse of Amsterdam
  • Gratis