Laden Evenementen

Hoogbouwevent Rotterdam

De discussie over hoogbouw is actueler dan ooit. Steden groeien, maar de ruimte is op. Torens voegen op een postzegel enorm veel woningen, banen en voorzieningen toe. Ze verlevendigen plekken en trekken talent, bedrijven en kapitaal aan. Rotterdam is voorloper en heeft de afgelopen decennia (na vele lessen) een eigen Europese hoogbouwtypologie ontwikkeld. Toch kennen hoogbouwprojecten vele uitdagingen. Zeker nu.

Het zijn namelijk complexe projecten van een lange adem. Hoogbouw is nooit goedkoop, snel en makkelijk. Ook is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid, het effect op de stad en inclusiviteit. Naast verdiepingen worden daarom ook de maatschappelijke én commerciële eisen steeds verder opgestapeld. Hoe gaan ontwikkelaars daarmee om?

Op donderdag 16 november bespreekt BOSS Alumni de nieuwste generatie Rotterdamse hoogbouw vanuit Rooftop Bar Fontein. De ontwikkelaars van de torens Lumière, RISE en Hart 010 geven een kijkje in de keuken van het ontwikkelproces. Ze delen hun visie en openen de discussie over de waarde van hoogbouw in de stad. Praat mee en leer alles over duurzame innovaties en ontwerpoplossingen voor écht goede torens.

Aansluitend is er een hapje en drankje met live muziek, om na te praten met uitzicht over de skyline van Rotterdam. Meld je snel aan, want er is beperkt plek. Deelname alleen voor BOSS Alumni leden (gratis).

Programma

16.30 uur: Welkom
17.00 uur: Presentaties door ontwikkelaars en discussie
18.00 uur: Borrel met live muziek

Details

  • 16 november 2023
  • 16:30 - 21:00
  • Rooftop Fontein
  • Gratis