Op donderdag 28 maart bezochten wij AIR Offices, de ontwikkeling van Schroders Capital en NEOO in het hart van de Rotterdamse binnenstad.

We hebben het projectbezoek afgetrapt met een interessante presentatie over dit bijzondere project. Vervolgens hebben we, onder het genot van technisch weer, een kijkje mogen nemen op de indrukwekkende bouwplaats. Tot slot hebben we de middag afgesloten met een gezellige borrel, met dank aan Schroders Capital en NEOO.

Met AIR offices krijgt het voormalige V&D en Hudson’s Bay pand een nieuwe bestemming. Het project bevat 23.300 m² vloeroppervlak aan premium kantoorruimte, bestaande uit uniek grote vloeren van 4.200 tot 5.200 m². Daarnaast is er ruimte voor retail en komt er op het dak het AIR skyline paviljoen. Het epicentrum van AIR is het atrium, een plek om elkaar te ontmoeten, te vergaderen of een kop koffie te drinken.

In de herontwikkeling van AIR is op alle fronten voorrang gegeven aan duurzaamheid, welzijn en connectiviteit. Zo heeft AIR de BREEAM Excellent ontwerpstandaard behaald en zal de WELL Gold standaard gelden. Daarnaast zal het project een Wired Score krijgen.