De BOSS Alumni Study Trip 2022 is een feit! Donderdagochtend 29 oktober zijn we met een groep van 30 oud BOSS’ers per trein afgereisd naar de oudste stad van Frankrijk: het zonnige Marseille. Na aankomst hebben we het oude centrum ontdekt onder begeleiding van onze gids Luis en de dag afgesloten met een uitgebreid diner. Een leuke eerste kennismaking met de stad!

Vrijdag hebben we een bezoek gebracht aan Euroméditerranée, waar Alexandre Sorrentino ons vertelde over de herontwikkeling van dit voormalig havengebied, de uitdagingen en de samenwerking tussen publieke en private partijen. Aansluitend hebben Quentin LE PRINCE en Jérôme Sauvage van Bouygues Immobilier (Linkcity UrbanEra) een presentatie gegeven over de herontwikkeling van de grootste stadswerf van Europa: Les Fabriques – Marseille. We hebben een bezoek gebracht aan het bouwterrein van Les Fabriques – Marseille en de makers space ‘Ici Marseille’ die een impuls geeft aan het gebied onder leiding van Jérôme Sauvage van Bouygues Immobilier. Met een heerlijke lunch in de oude pakhuizen van Les Docks en een diner bij Friche la Belle de Mai, een cultureel en economisch centrum op het terrein van de voormalige Tabaksfabriek SEITA, was de dag compleet.

Zaterdag zijn we naar Cité Radieuse van Le Corbusier gefietst: UNESCO erfgoed en een project dat we allemaal kennen uit onze bouwkunde bachelor. De trip hebben we afgesloten op een prachtig zeilschip, waarop we de stad vanaf het water konden bewonderen onder het genot van een uitgebreid diner.

Dit programma was niet mogelijk geweest zonder onze geweldige sponsoren: ProvastVORM HoldingKondorWessels VastgoedDev_ real estatePeak DevelopmentFaktonOMRTG&S VastgoedLocal en Colliers enorm bedankt voor het mogelijk maken van deze inspirerende trip!